ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοεξέταση μαστού βήμα-βήμα

Αυτοεξέταση μαστού βήμα-βήμα

Η αυτοεξέταση μαστού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Ένας καρκίνος του μαστού, ο οποίος έχει διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί έγκαιρα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες ίασης σε σύγκριση με κάποιον ο οποίος διαγνώσθηκε πολύ αργότερα.

περισσότερα...
Καρκίνος μαστού στο άνδρα

Καρκίνος μαστού στο άνδρα

Ο καρκίνος  του μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, όπως πολλοί πιστεύουν. Μπορεί να προσβάλλει και τους άνδρες πολύ σπανιότερα , βέβαια, σε σχέση με τις γυναίκες.

περισσότερα...
Φλεγμονές στον μαστό

Φλεγμονές στον μαστό

Οι φλεγμονές του μαστού ονομάζονται μαστίτιδες. Μια γυναίκα που έχει μαστίτιδα νιώθει βάρος και πόνο στο μαστό και παράλληλα η περιοχή του μαστού που πάσχει εμφανίζει μια ψηλαφητή μάζα…

περισσότερα...

Προφύλαξη και Πρόληψη εναντίον του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού πλήττει  1 στις 8 γυναίκες στον δυτικό κόσμο. Στην Αμερική  είναι ο δεύτερος σε συχνότητα στις γυναίκες μετά τον καρκίνο του δέρματος . Για μια νόσο που αφορά ένα τόσο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, η σωστή και αποτελεσματική θεραπεία δεν είναι αρκετή.

περισσότερα...
Εμμηνόπαυση

Εμμηνόπαυση

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στη ζωή των γυναικών και για πολλές θεωρείται δυσκολότερη και απο την εφηβία. Οι αλλαγές που συμβαίνουν στον ψυχισμό και στο σώμα είναι έντονες και συχνά η προσαρμόγή στις νέες συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

περισσότερα...